Danlaser har siden 2022 arbejdet intensivt for at skabe overblik over virksomhedens CO₂ -aftryk og lave konkrete reduktionsplaner. Indsatsen er en del af vores arbejde med FN’s 17 Verdensmål – men også en indsats for vores kunder, som forpligter sig til at reducere CO₂ -udledninger fra hele værdikæden – også fra os som underleverandører.

Online læringsforløb og rådgivning gennem DI Klimaklar

Programmet Klimaklar Produktionsvirksomhed fra Dansk Industri understøtter en ambitiøs målsætning om, at Danmark skal have verdens første klimaneutrale produktionsindustri og skabe øget grøn eksport, vækst og beskæftigelse i Danmark. Derfor klæder programmet ca. 8500 danske produktionsvirksomheder på til at blive ’klimaklar’ inden 2026. Danlaser har herigennem deltaget i online læringsforløb og modtaget rådgivning, for bedre at kunne forstå og beregne vores CO₂-udledning og sætte reduktionsmål.

Bæredygtige tiltag i gang – varmepumper sikrer CO2-besparelse på 49 tons

Metalindustrien er ikke en branche, som kan gøres bæredygtig fra ende til anden. Men hos Danlaser er vi opsat på at gøre, hvad vi kan, for at bidrage med bæredygtige tiltag, hvor det er muligt. Allerede i begyndelsen af 2023 modtog vi bronzemærket fra Ecovadis Sustainability Rating. Vi fik en generel karakter over middel, med særlig høj vurdering på “Miljø” og “Arbejdsvilkår”. Men vi fik også at vide, hvordan vi kan blive bedre. Vi skal f.eks. forbedre vores processer, så kommende vurderinger kan blive endnu stærkere. I maj måned blev hele fabrikken desuden forsynet med varmepumper, og den gamle gasløsning blev sløjfet. Det betyder, at vi kan se frem mod at spare 25.000 m3 gas årligt, hvilket svarer til 49 tons co2. 

Se film fra fabrikken på Danlaser’s Youtubekanal.
Del nyheden
KONTAKT

Klar til at komme videre?

- Ring eller skriv. Du er også velkommen til at komme forbi med dit oplæg, tegning eller idé.

TAG EN SNAK MED OS
x

Kan vi hjælpe dig med din næste opgave?

Vi giver dig gerne et 100% uforpligtende tilbud på din næste opgave. Skriv dine kontaktoplysninger nedenfor og vi kontakter dig inden for senest 24 timer indenfor alle hverdage.

Tak for din henvendelse!

Vi kontakter dig hurtigst muligt vedr. din henvendelse.

LUK VINDUET

Tak for din henvendelse!

Vi kontakter dig hurtigst muligt vedr. din henvendelse.

LUK VINDUET