Mig/mag-svejsning til præcision og finish

Danlaser leverer Mig-svejsning/mag-svejsning som enkeltydelse, og som en del af de komplette løsninger, vi producerer til forskellige brancher.
Her på siden kan du læse mere om processen, både manuelt og med robot. Vi bruger bl.a. denne proces til opgaver med særligt behov for overvågning og præcision.

TAG EN SNAK MED OS

Mig/mag-svejsning: svejsning i aluminium, rustfrit og sort stål

Hos Danlaser bruger vi Mig/Mag-svejsning til opgaver med mange detaljer og behov for præcision. Svejsetypen er en af de mest alsidige til både manuel- og robotsvejsning, f.eks. fordi materialer og tråd ikke behøver være af samme materialetype.

Hos Danlaser udfører vi opgaver med Mig- og Mag-svejsning både manuelt og med robot. Vores dygtige svejsere udfører opgaver med færre emner, mens robotsvejseren kan håndtere større serier af små emner, hvor en ensartet eller hurtig produktion er afgørende.

Vi bruger bl.a. denne svejsemetode til:

  • Produktion med særligt behov for finish
  • Opgaver med mange detaljer
  • Præcisions-svejsning
  • Serieproduktion med høj grad af ensartethed

Manuel bearbejning af store og små elementer

Ved MIG/MAG-svejsning bliver lysbuen dannet mellem tråden og materialet. Tråden smeltes ned på materialet, og svejsebadet bliver dannet ved stabil fremføring af tråden. De to svejsetyper afviger fra hinanden ved, at MIG-svejsning (metal inert gas) bruger en inaktiv beskyttelsesgas, der ikke er en del af svejseprocessen. MAG-svejsning (metal active gas) udvikler en aktiv beskyttelsesgas, som indgår i selve svejseprocessen.

Hvad er vi særligt opmærksomme på ved manuel Mig/mag-svejsning?

Ved Mig/mag-svejsning bruger svejseren en svejsepistol til at fremføre tilsatsmaterialet, beskyttelsesgassen og den nødvendige svejsestrøm til emnet. Svejserens vigtigste evner i forhold til  MIG/MAG-svejsning er derfor f.eks. svejsepositionen, pistolens vinkel, svejsehastigheden og formen på smeltebadet.

Svejsepistolen skal bevæges med jævn hastighed langs med svejsefugen. Pistolens position og afstand til emnet skal være konstant, og processen kræver nøje overvågning. Processen kræver derfor både erfaring og høj koncentration fra svejseren, så der ikke opstår fejl.

Mig-svejsning/mag-svejsning med robot giver ensartethed og præcision

Når emner og seriestørrelse er til det, benytter vi robotsvejsning til mig- og mag-svejsning. Vores nyeste svejserobot, RO-Buddy er perfekt til formålet, fordi den leverer stor præcision og ensartethed, samtidig med at den leverer en højere hastighed på opgaven, end ved manuel mig/mag-svejsning.

Mere om processen

MIG står for Metal Inert Gas, og beskriver en proces med svejsning med inaktiv gas: Det betyder, at gassen ikke indgår i svejseprocessen, men udelukkende har til formål at holde atmosfærens ilt væk. Svejsetråden, som tilsættes via en svejsepistol, afsmeltes løbende i en elektrisk lysbue. Smeltebadet, det afsmeltede materiale fra elektroden og det opvarmede metal beskyttes mod den omgivende lufts skadelige virkninger af en gasart, som tilføres via svejsepistolen.

MAG står for Metal Active Gas, og beskriver processen med aktiv gas som en del af svejseprocessen. Metoden kendes også som CO2 svejsning, da man ofte bruger en elektrode kombineret med CO2. Vi bruger mag-svejsning til  aluminium og rustfrit stål, og selve svejsningen foregår i en atmosfære af reagerende, aktive gasser.

Det er vigtigt, at svejseren kender den rigtige positionen, vinkel, trådens stick-out, hastighed og smeltebadets form. Svejseren skal desuden hele tiden styre svejsningen for at undgå fejl. Svejsepistolen bevæges langs fugen med jævn hastighed, og pistolens position og afstand til emnet skal være konstant.

Vi hjælper og rådgiver, når du skal konstruere dine produkter.

– Tag en snak med vores ordrebehandlere  – Vi har dygtige og erfarne medarbejdere, der kan komme med værdifulde og besparende input til hele svejseprocessen.

CASES

“Her står en udtalelse fra en kunde om Danlaser A/S og det gode samarbejde”

Fornavn Efternavn, Titel på medarbejderen, Virksomhedsnavn

DET SIGER KUNDERNE

KONTAKT

Klar til at komme videre?

- Ring eller skriv. Du er også velkommen til at komme forbi med dit oplæg, tegning eller idé.

TAG EN SNAK MED OS

x

Kan vi hjælpe dig med din næste opgave?

Vi giver dig gerne et 100% uforpligtende tilbud på din næste opgave. Skriv dine kontaktoplysninger nedenfor og vi kontakter dig inden for senest 24 timer indenfor alle hverdage.

Tak for din henvendelse!

Vi kontakter dig hurtigst muligt vedr. din henvendelse.

LUK VINDUET

Tak for din henvendelse!

Vi kontakter dig hurtigst muligt vedr. din henvendelse.

LUK VINDUET