Mange af de emner, som vi producerer, er underkomponenter til industrien. Emnerne indgår i et produkt, som vi ikke ser her i sin helhed her på Danlaser. Det gælder dog ikke for den store designerlampe. Her sender vi et færdigt produkt ud af døren. Monteret, pakket og klar til slutkunden. Inden da har lampen været gennem en række processer hos os i et samarbejde med kunden.

Fra designfase til produktion – Co-Creation

Vi var med til at skabe lampen helt fra begyndelsen. Her var opgaven at finde ud af, om det kunne lade sig gøre at få lampen til at se ud og fungere, som designeren havde tænkt. Det var lidt kompliceret. Blandt andet på grund af de mange buk og skæringer der skal til for at skabe de lodrette, laserskårne slidser i skærmen. Men det lykkedes. I dag kører produktionen ubesværet, når der kommer bestillinger, fortæller direktør i Danlaser, Pia Grandelag.

Omfattende logistik


“Den store pendel er et spændende Co-Creation projekt, som vi har været en del af hele vejen – lige fra designfasen til produktionsmodning, prototypeniveau og produktion. I dag kører den som en normal produktion fra råplader til skæring, bukning, svejsning, pulverlakering og montering af smådele, til den færdige lampe bliver sendt af sted til kunden i sin papkasse.”

Kunden definerer specialformer og farver. Indtil videre har Danlaser leveret fra 1 til 130 lamper til forskellige projekter. På grund af sin størrelse (den er 76 cm høj og vejer 21 kilo) og kravet til forsigtig håndtering er logistikken omfattende. Det er en af årsagerne til, at den bliver fremstillet hos Danlaser, før den bliver sendt videre ud til kunder. Kunderne anvender lampen som storrumspendel i hotellobbyer, teatre, konceptbutikker, museer og højloftede rum i private hjem.

“Selv om det ikke er os, der sælger og markedsfører det færdige produkt, kan vi godt føle os stolte af at producere. Vi har af og til samarbejdspartnere og kolleger, der sender billeder til os, hvor lampen hænger et eller andet sted i Danmark eller i udlandet. Det er altid sjovt at se det færdige produkt i brug.”

————

Følg med i underleverandørens forunderlige verden

Den ene dag producerer vi komponenter til en kran. Den næste dag designerlamper, dele til biler, fodervogne… Livet som fleksibel underleverandør til industrien er alsidigt og forunderligt. Hver dag får vi indblik i nye produkter, brancher og menneskerne bag.

Det er noget af det bedste og mest udfordrende ved at være Danlaser.
I 2018 vil vi gerne fortælle mere om, hvad vi laver, og hvad vi kan.
– Følg med i vores miniserie “Underleverandørens forunderlige verden, hvor historien om lampen er nummer 1”

Del nyheden
KONTAKT

Klar til at komme videre?

- Ring eller skriv. Du er også velkommen til at komme forbi med dit oplæg, tegning eller idé.

TAG EN SNAK MED OS
x

Kan vi hjælpe dig med din næste opgave?

Vi giver dig gerne et 100% uforpligtende tilbud på din næste opgave. Skriv dine kontaktoplysninger nedenfor og vi kontakter dig inden for senest 24 timer indenfor alle hverdage.

Tak for din henvendelse!

Vi kontakter dig hurtigst muligt vedr. din henvendelse.

LUK VINDUET

Tak for din henvendelse!

Vi kontakter dig hurtigst muligt vedr. din henvendelse.

LUK VINDUET