Vi vil gerne være med til at sikre fremtidens arbejdsstyrke i metalindustrien. Derfor udvider vi fra én til tre lærlinge.

Danmark er i risiko for at komme til at mangle op mod 44.000 faglærte allerede i 2025. Det problem vil Danlaser gerne være med til at tage ansvar for at løse. Derfor har vi valgt at udvide lærlingestaben fra én til tre, hvilket er et stort antal i forhold til de 25 ansatte. Men lærlingene tilfører meget godt, siger direktør, Pia Grandelag.

“Med Industrisamarbejdet og udvidelsen af lærlingestaben ønsker vi at være med til sikre fremtidens medarbejderstyrke. På den måde tager vi et ansvar, som er til gavn for os selv, vores kunder og samfundet som helhed. Naturligvis kræver det en ekstra indsats af både kolleger og ledelse at have lærlinge i praktik, men det giver også meget igen. Bl.a. kan de give et nyt syn på nogle af vores metoder.”

Klejnsmedelærling hos Danlaser – er en alsidig uddannelse

Spørger man én af lærlingene, hvad det betyder at få en læreplads hos en virksomhed med forskellige former for metalbearbejdning, er svaret:

“Da jeg begyndte at søge praktikplads var det svært at finde noget, så jeg er glad for, at jeg fik plads her. Jeg får mange gode udfordringer i produktionen, hvor jeg er med til at forarbejde, bore, save, slibe, pudse, svejse. Det kan jeg godt lide,” siger 21-årige Nicolaj Bager, der er flyttet fra Ålborg til Viborg for at komme i lære hos Danlaser.

Han er i gang med sit 1. hovedforløb af uddannelsen, som han kan se flere perspektiver i.

“Jeg har altid godt kunnet lide at samle ting. Lego, computere og sådan noget. For mig er klejnsmed den rigtige faguddannelse, som også giver mulighed for at videreuddanne mig, hvis jeg får lyst til det i fremtiden.”

——————————————————————————————————
Fakta

Industrisamarbejdets Lærlingeindsats

Et netværk under Dansk Industri, hvor 1750 medlemsvirksomheder i fællesskab arbejder for at uddanne flere unge til en fremtid i den danske metal- og maskinindustri. Som et led i indsatsen er der en praktikpladsgaranti til en række erhvervsuddannelser, herunder klejnsmed. Danlaser er med under Mercantec Viborg.

Læs mere her:


I lære som klejnsmed

Den 4-årige uddannelse kvalificerer til at lave opgaver i metalplader, fx stiger, låger, låse, porte, lamper, kedler. Arbejdet er varieret og indeholder både traditionelt håndværk og avanceret teknologi.

Læs mere om uddannelsen her.

 

Del nyheden
KONTAKT

Klar til at komme videre?

- Ring eller skriv. Du er også velkommen til at komme forbi med dit oplæg, tegning eller idé.

TAG EN SNAK MED OS
x

Kan vi hjælpe dig med din næste opgave?

Vi giver dig gerne et 100% uforpligtende tilbud på din næste opgave. Skriv dine kontaktoplysninger nedenfor og vi kontakter dig inden for senest 24 timer indenfor alle hverdage.

Tak for din henvendelse!

Vi kontakter dig hurtigst muligt vedr. din henvendelse.

LUK VINDUET

Tak for din henvendelse!

Vi kontakter dig hurtigst muligt vedr. din henvendelse.

LUK VINDUET